Massor av fina golvlampor i snygg design

Golvlampor är en del av ett väl upplyst rum. Enbart taklampan ger inte tillräcklig belysning i rummet. Åtminstone inte om du gör mer i rummet än att bara gå igenom det. Och omvänt har en golvlampa ensam aldrig belyst ett rum. Så det är klart: de två typerna av lampor måste komplettera varandra. Lyckligtvis fungerar detta mycket bra i alla rum! Taklampan måste hålla sig till strömanslutningen i taket. Golvlampan kan anslutas till vilket vägguttag som helst. Så enkelt kan förbättringar vara. Det finns tre typer av golvlampor: klassiska golvlampor, båglampor och taklampor. De skiljer sig åt i form och funktion. För många är den viktigaste funktionen hos en golvlampa läsljuset på en taklykta. När det gäller formen spelar rummets beskaffenhet och inredningsstilen den viktigaste rollen. Klassiska golvlampor har en fot, en lång, utskjutande stam och en skärm, till exempel av tyg. Den används för att skapa vackra ljusöar och för att dela upp rummet. Dessutom används klassiska golvlampor för att berika rummets stil med en annan vacker detalj. Läs mer om de vackra golvlampa här http://www.lamp24.se/.

Golvlampa för ditt vardagsrum

Golvlampor med tre ben bryter mot den klassiska uppfattningen om en golvlampa – och är därför absolut trendiga. De förmedlar bilden av ett kamerastativ med sina tre ben till vardagsrumslampan. Och även om det finns många varianter som kröns av en spotlight, så att det hela ser ut som en studiolampa, är lampor med tygskärmar också mycket populära. Tygskärmen i kombination med en trebent träram för in skandinavisk mysighet i hemmet. Och det är inte allt – låt dig inspireras av det stora urvalet av trebenta lampor på Lamp24.se. Du hittar en lampa som passar alla smaker och stilar. 

Kvalitets golvlampa till bra priser

Det finns några saker att tänka på när du väljer glödlampor till din golvlampa. Den viktigaste faktorn är glödlampans effekt. Du vill försäkra dig om att den glödlampa du väljer inte är för stark för sockeln, eftersom detta kan skada lampan. En annan sak att tänka på är vilken typ av ljus du vill att lampan ska avge. Om du vill ha ett varmt, hemtrevligt ljus är en LED-lampa ett bra val. Om du vill ha ett ljusare ljus kan en lysrörslampa vara ett bättre alternativ. Oavsett vilken typ av glödlampa du väljer, se till att den har rätt storlek och wattstyrka för din golvlampa. Ja, många nya golvlampor är nu utrustade med en dimmer. På så sätt kan du justera ljusintensiteten efter dina önskemål, oavsett om du läser, kopplar av eller bara njuter av lampans atmosfär. Att ha en dimmer innebär också att du kan spara energi genom att använda mindre ljus när det inte behövs. Så om du letar efter en ny golvlampa, se till att kontrollera om den har en dimmer. Golvlampor med tre ben är ett elegant och trendigt sätt att skapa ljus i alla rum i hemmet. De har ett unikt utseende som garanterat fångar ögat, och de finns i en mängd olika stilar för att passa alla smaker. Oavsett om du vill ha en trebent lampa med spotlight eller en med en tygskärm kan du hitta det perfekta alternativet för att lägga till lite extra ljus och stil till ditt rum.